keskiviikko 23. elokuuta 2017

Mikä ihmeen Ready for Life?

Moi sinä!

Oletko vastavalmistunut tai pian valmistumassa toisen asteen koulutuksesta ammattiin? Tai oletko aina haaveillut kansainvälisen kokemuksen hankkimisesta? Jos vastasit kyllä, niin Ready for Life-ohjelma on suunnattu juuri sinulle 18-35 vuotiaalle nuorelle aikuiselle. 

Täällä kirjoittaa Minna, 19-vuotias valokuvaaja Pohjois-Savosta. Lähden työharjoitteluun Espanjan Sevillaan ajalla 10.9.-12.11.2017 ja tämä blogi tulee olemaan osa Ready for Life - hankkeen toteutumista. Täällä tulen jakamaan päiväkirjanomaisesti kuulumisia ja valokuvia, kenties myös videoita matkani varrelta, jotta myöhemmin pääsen palaamaan harjoittelujakson tunnelmiin. Tuleva työpaikkani on pieni paikallinen studio, joka on keskittynyt hää- ja vauvakuvauksiin. Edessä on yhdeksän viikkoa tuntemattomassa ympäristössä ja odotan studiossa työskentelyä innolla, koska sellaista en opiskellessani vielä päässyt tekemään. 

Ready for Life on Allianssin Nuorisovaihdon koordinoima, Euroopan Unionin Erasmus+ koulutusohjelman alahanke, joka tarkoittaa vastavalmistuneiden työllistymistä, kansainvälistä liikkuvuutta ja henkilökohtaista kehitystä tukevaa työharjoittelujaksoa Euroopassa. Ulkomaan työharjoittelujakson aikana opitaan ammatillisien valmiuksien lisäksi kohdemaan kieltä ja kulttuuria ja jakson pituus vaihtelee neljästä kahteentoista viikkoon kohdemaan mukaan. Jaksoja toteutetaan Espanjassa, Italiassa, Irlannissa, Kreikassa, Portugalissa, Saksassa ja Ranskassa.

Työharjoittelu kohdemassa on palkaton, mutta ohjelma on EU-tuettu, joka tarkoittaa ettei osallistumisesta peritä maksua, vaan minulle tarjotaan majoitus, kielikurssi, maakohtainen matka-apuraha ja muita etuuksia. Minulle harjoittelujakso tulee olemaan ainutlaatuinen kokemus monipuolisesta oppimisesta, niin itsestäni, ammatistani, kuin kohdemaasta. Ja se että en tunne Espanjaa ennestään tuo harjoittelujaksoon mukavaa haasteellisuutta ja seikkailun tuntua. 

Tervetuloa mukaan seuraamaan seikkailuani! Lisätietoa ja hakuohjeet tuleville harjoittelujaksoille löydät osoitteesta http://nuorisovaihto.fi/ 

💗: Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti