tiistai 5. syyskuuta 2017

Matkavalmistelut

Vasta pari päivää sitten hoksasin, että kyseessä on ensimmäinen ulkomaanmatkani, joka on kestoltaan viikkoa pidempi. Matkavalmisteluihin onkin kulunut normaalia enemmän aikaa ja ajoittain asiat ovat tuottaneet päänvaivaa. Pohdin edelleen päivittäin mitä vielä pitäisi muistaa ottaa mukaan tai mitä on hoidettava, jotta on varmasti osannut varautua kaikkeen mahdolliseen. Toisaalta rauhoittelen itseäni sillä tiedolla, että periltä on saatavissa lähes kaikkia samoja asioita kuin täältä, joten jos jotain unohtuu niin hätä ei ole tämän näköinen.

Vakuutusasia oli ensimmäinen hoidettava lentolippujen jälkeen, sitten uusi pankkitili ja puhelinliittymä. Vakuutuksen kanssa kävi vielä niin typerästi, että tietämättäni minulla oli voimassa jatkuva matkavakuutus, joka oli hinnaltaan huomattavasti ottamaani uutta vakuutusta huokeampi. Asia tuli vahingon kautta ilmi, mutta vertailtuani vakuutuksien kattavuutta päädyin kuitenkin pitämään myös uuden kalliimman määräaikaisvakuutuksen voimassa. Pankkitilin- ja kortin hankin turvallisuus syistä, liittymästä tahdoin sellaisen, että nettiä pystyisi käyttämään suomalaisen liittymän hinnalla ainakin tiettyyn rajaan saakka huoletta. Tässäkin ajattelin lähinnä mahdollisia hätätilanteita, sillä WiFi pisteitä on varmasti vähintään joka toisen nurkan takana. Mutta jos eksyy, mutta jos, mutta jos...

Lisäksi olen ottanut paperikopioita tärkeistä asiakirjoista ja tallettanut niitä myös digitaaliseen muotoon itselleni. Tehnyt ilmoituksen matkasta ulkoministeriöön ja selvitellyt yhetystietoja, sekä hankkinut sanakirjan ja oppaan kaupungista. Yksi turhauttavimmista asioista oli ottaa selvää kaikista puhelinnumeroista, jotka on oltava tiedossa eri tilanteiden varalle. Näistä kertyi postikortin kokoinen luettelo. Ehkä hitusen ahdistavaa oli myös tallettaa "In case of emergency"-yhteystiedot puhelimeen ja tehdä vastaavilla tiedoilla pankkikortin kokoinen lippulappu lompakkoon. Lisäksi koitin etsiä ja ladata puhelimeeni alueen offline karttoja. En tiedä onko turvallisuus järjestelyni olleet liiallisia, mutta nyt ei ainakaan ole mitään kaduttavaa jos jotakin ikävää osuu kohdalle. Johon en tosin usko, olen ihan luottavaisin mielin koko matkan suhteen, vaikka joka päivä saa lukea inhottavia uutisia maailmalta.

Pakkaaminen
osoittautui minulle suuremmaksi ongelmaksi, kuin olin osannut odottaa. Mitä kuulu pakata mukaan, kun on poissa yli kaksi kuukautta? En ollut ottanut aiheesta stressiä ennen kuin punnitsin laukkuni, joka osoittautui melko painavaksi ihan vain tyhjilteen. 5kg. Ja raja on 20kg. Painoraja paukkuisi vastaan jo kenkäpareista ja hygieniatarvikkeista. Löysin internetin ihmeellistä maailmaa selatessani ohjeistuksen, jossa kerrottiin että useampien kuukausien matkoille olisi hyvä pakata vaatekappaleita mukaan niin, että laukusta löytyisi puhtaat varusteet kahden viikon ajalle. Siis 14 vaatekappaletta. Ja takaraivossani jyskytti 15 kilon painoraja, sekä lähtijävalmennuksen ohjeistus: "Kun olet pakannut niin karsi siitä vielä puolet pois". Karsin, useaan kertaan ja silti punnitessa täysi laukku hipoo painorajaa, edelleenkin joten tänään on varmaan vielä kerran karsittava. Tai siirrettävä painavimmat roinat käsimatkatavaralaukkuun.

Mitä minä sitten vaatekappaleiden lisäksi olen ylipäänsä pakannut? Kuten jo mainitsinkin painoa tulee melko rutkasti kaikenmaailman purtiloista koska tein päätöksen hankkia hygieniaan ja terveyteen liittyvät tavarat matkalle Suomesta. Espanjassa olisin luultavasti säästänyt näissä pitkän pennin, mutta koska sairastan astmaa ja ihoni reagoi herkästi, päätin olla ottamatta riskejä asian suhteen. Loihdin siis mukaani melkoisen matka-apteekin ja pakkasin mukaan tutut hyväksi havaitsemani tuotteet. Nämä onneksi hupenee ja laukku huojentuu varmasti jopa parilla kilolla=ehkä vähän tilaa Espanjan ostoksille!😄 Painoa tuli huomaamatta myös kengistä, pikkurepuista ja viihdykkeistä, joista en aio luopua. Tietokone, kamerahärpäkkeet, vihkoja, kyniä, pelikortteja. Ja valokuvakehys. Ajattelin, että olo olisi näiden esineiden ansioista kotoisan turvallinen sellaisina hetkinä, kun mahdollisesti tulisi itku puseroon. Extrana laukussa on myös työnantajalle hankitut Suomi teemaiset tuliaiset.

Olen koittanut jostain syystä hillitä intoani lähestyvän reissun suhteen, koska olen kokenut asian niin ettei kukaan oikein osaa käsitellä odotustani, vaan ajattelee Espanja höpinäni enneminkin riesana. Mutta sitten kun viikonloppuna selviän eron hetken ahdistuksesta ja matkustuksen tuomasta väsymyksestä, niin annan innon purkautua ja pääsen tutustumaan uuten kotikaupunkiini! Ei vitsi, enää pari päivää ja ihastelen jo maisemia lentokoneen ikkunasta. Parasta🙆💕 Näiden ajatuksien kera palaan takaisin matkalaukun purkamisen ja täyttämisen pariin.

💖:Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti